بعضی موقع‌ها پرشدن فضای هاست برای ما مشکل ایجاد می‌کنه، یعنی هر روزی که می‌گذره، بدون اینکه ما فایل حجیمی بریزیم توش، می‌بینیم که فضای هاست سایتمون داره پر میشه! حالا اینجا بعضی مواقع سؤالی که برای آدم پیش میاد اینه که کی داره از هاست من استفاده می‌کنه؟ آیا شرکت هاستینگ داره کم فروشی می‌کنه؟ یا آیا ممکنه ویروسی شده وبسایتم و باعث پرشدن هاست شده! یا ممکنه‌یه افزونه‌ای باعث ایجاد اختلال در عملکرد سایتم شده؟ خلاصه علتی که فضای هاست وب سایت من پر میشه چیه؟ امروز می‌خوام چندتا عاملی که احتمال داره باعث بشه فضای هاستتون به صورت اتوماتیک و بدون اینکه شما‌یه دونه فایل هم به سایت اضافه کنی پر بشه چیه؟ چند تا موردش رو می‌گم و بعد باهم در ادامه ویدیوی موجود در این صفحه میریم روی سیستم تا به‌صورت عملی هم بهتون توضیح بدم و مشکل رو شناسایی و برطرف کنیم.

شرکت‌های هاستینگ دارن می‌دزدن؟

اول اینکه کم فروشی شرکت‌های هاستینگ که اصلاً بعیده و شاید یک در میلیون اتفاق بیوفته! یعنی من تا حالا همچین چیزی ندیدم و همه شرکت‌های هاستینگ ایرانی که من می‌شناسم و تو این هفت هشت سال که باهاشون کار کردم، همشون آدم حسابی و تحصیل کرده بودند! یعنی اصلاً هاست‌های بدی نیستند و هاست‌های ایرانی خیلی فوق‌العاده‌اند و هاست‌های اروپایی هم که اصلاً جای خود دارد! هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ مشتری مداری. پس احتمال نمی‌دم که مشکل از شرکت هاستینگ باشه ولی بازم پیشنهاد می‌کنم وقتی به مشکل پرشدن فضای هاست سایت برخوردین حتماً یدونه تیکت هم به پشتیبانی هاستتون بزنین و ازشون راهنمایی بخوایین، در بیشتر مواقع به‌صورت رایگان شمارو راهنمایی می‌کنن.

اختلال در افزونه پشتیبان گیری خودکار

ابتدایی‌ترین نیاز هر وب سایت داشتن یک سیست خودکار پشتیبان‌گیری از وب سایته که در مواقعی که وب سایت دچار مشکل میشه و یا از دسترس خارج و یا حتی در زمان‌هایی که سایت دچار حمله سایبری و هک میشه، بتونیم وب سایت رو به آخرین نسخه پایدار و سالم خودش برگردونیم. حالا طبق تجربه خودم می‌گم که معمولاً ۳۵% از تمام وب سایت وردپرسی دارای سیستم بک آپ‌گیری خودکار هستند که این افزونه به‌صورت زمان‌بندی شده و دوره‌ای میاد و از وب سایت یک نسخه بعنوان فایل بک آپ در هاست وب سایت بک آپ می‌گیره!

پس در نتیجه شما فقط کافیه چک کنی که اگر سایت شماام افزونه بک آپ‌گیری داره، هاستت رو چک کنی و فایل‌های بک آپ قدیمی سایتت رو حذف کنی تا فضای هاست وب سایتت پر بشه و یا اینکه افزونه پشتیبان‌گیری سایتت رو جوری تنظیم کنی که فایل‌های پشتیبان سایتت در هاست سایتت ذخیره نشوند و بجاش در فضایی مثل OneDrive و GoogleDrive ذخیره بشن!

اختلال در افزونه کش وردپرس

توی اکثر وب سایت‌های وردپرسی نصب و فعال بودن افزونه کش وردپرس‌یه مسأله‌ی حیاتی و مهمه، به همین دلیل ۸۰% وب سایت‌های وردپرسی تماماً روشون‌یه افزونه کش مانند افزونه راکت وردپرس یا افزونه wp fastest cache یا یک همچین چیزی روی سایت نصبه! حالا این افزونه‌ها میان و به‌صورت دوره‌ای مثلاً هفته‌ای یکبار از کل وب سایت یک نسخه به‌صورت کش کپی‌برداری می‌کنن و در هاست سایت ذخیره می‌کنن تا درمواقع نیاز سایت رو از روی کش بارگذاری کنن که باعث افزایش سرعت سایت بشه!

مشکل از اونجایی به‌وجود میاد که این افزونه‌های کش به دلایل مختلف نسخه‌های قدیمی کش خودشون رو نمی‌تونن پاک بکنن و این مسأله باعث انباشته شدن حجم زیادی از فایل‌های کش سایت در هاست میشه و باعث میشه که فضای هاست سایت پر بشه! پس اگر وب سایت شماام از‌یه افزونه کش داره استفاده می‌کنه حتماً توصیه می‌کنم که‌یه نگاهی بهش بندازی و از عملکرد درستش مطمئن بشی!

ممکنه سایتت اررور داشته باشه!

ما‌یه فایلی توی وردپرس داریم به نام فایل Error Log که قبلاً در مقاله “شناسایی ایرادات سایت با فایل error log هاست” کامل توضیح دادمش، ولی به‌صورت خلاصه اگه بخوام بگم، در واقع تمام ایرادات عملکردی وب سایت که توسط کاربر‌های سایت تجربه میشه در این فایل ثبت و ضبط میشه که افزایش تعداد کاربر‌ها و استفاده از سایت سرعت ثبت اررور‌های سایت در این فایل هم زیاد میشه و در نتیجه هر چقدر از ایرادات سایت توی این فایل ذخیره بشه مسلماً حجم این فایل هم روز به روز و به نسبت تعداد کاربرای سایت و میزان اررور‌های سایت زیاد و زیادتر میشه!

در نتیجه حتماً برید و فایل اررور لاگ هاست سایتتون رو هم چک کنید که حجمش خیلی زیاد نشده باشه و باعث پر شدن هاست سایتتون شده باشه.

ثبت خودکار تاریخچه فعالیت افزونه‌ها در دیتابیس

تمام افزونه‌های نصب و فعال شده روی وردپرس سایت شما، یک یا چند تا جدول در دیتابیس سایتتون به نام خودشون میسازن تا تمام تاریخچه تغییرات و عملکردی خودشون رو اونجا ثبت کنن! حالا من در خیلی از مواقع دیدم که این افزونه ها اطلاعات بیشتر از حالت معمولی رو توی دیتابیس ذخیره کردند و باعث شدند که حجم دیتابیس یک سایت به بیشتر از 10 گیگابایت هم برسه که یک عدد نجومی هست! معمولا حجم دیتابیس وب سایت‌های خدماتی بین 20 تا 70 مگابایت میشن و حجم دیتابیس وب سایت های فروشگاهی بین 50 تا 500 مگابایت میشن!

در نتیجه شماام به حجم دیتابیس سایتتون توجه کنید و اگر حجم اون به نسبت هویت وب سایتتون بیشتر از حالت معمولی بود حتما یه نگاهی به داخل دیتابیس و حجم تک تک جدول ها بیندازید.

پاکسازی نکردن رونوشت نوشته‌ها و برگه‌ها

وردپرس‌یه قابلیتی داره که تاریخچه تغییرات تمام نوشته‌ها و برگه‌ها رو ذخیره می‌کنه و شما می‌تونی تاریخچه تغییرات نوشته‌ها و برگه‌های سایتت رو با جزئیات هر صفحه ببینی و در زمان‌هایی که اشتباهی یک صفحه رو پاک می‌کنیم و یا اطلاعاتش رو خراب می‌کنیم، می‌تونیم به راحتی اطلاعات اون صفحه رو به حالت درست و چند روز پیش خودش برگردونیم!

در نتیجه وردپرس این اطلاعات رو هم در دیتابیس ذخیره می‌کنه که شما باید حواستون باشه که هر چند وقت یکبار با افزونه‌های پاکسازی رونوشت‌های وردپرس باید این اطلاعات رو پاکسازی کنید! البته حواستون باشه که قبلاً از پاکسازی کردن از وب سایتتون پشتیبان‌گیری کنید.

نتیجه گیری پر شدن فضای هاست

خب هر زمان که احساس کردین فضای هاست وب سایتتون بی‌دلیل پرشده حتماً به چند موردی که در بالا اشاره کردم‌یه نگاهی بندازین، من بهتون قول می‌دم با همین موارد بالا در ۹۵% از مواقع مشکل رو می‌تونین پیدا کنین و به راحتی برطرفش کنین!

راستی ما توی دوره پشتیبانی وب سایتمون‌یه سری نکاتی رو به‌صورت عملی آموزش دادیم که هر صاحب کسب و کاری باید بدونه و حتی اگه می‌خوایی خدمات پشتیبانی سایت ارائه بدی، با انجام دادن مواردی که در دوره آموزشی گفته شده می‌تونی به راحتی تضمین بازگرداندن وب سایت در صورت هک شدن وب سایت رو بدی!‌امیدوارم از اون دوره ماهم استفاده کنی و نتیجه‌های خوبی رو در کسب و کار اینترنتی خودت بگیری.

حتماً نظرت رو زیر همین محتوا درمورد ویدیو و مقاله ما بنویس، من با جون و دل نظرت رو می‌خونم و همینجا جواب می‌دم.

1 دیدگاه

  • سلام وقت بخیر . در مورد اون قسمت رونوشت یادمه یه جایی دیده بودم با یه قطعه کد در فانکشن میشه از این موضوع جلوگیری کرد اگر روش دیگه ای هست ممنون میشم توضیح بفرمایین . تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + چهار =