url فارسی یا انگلیسی؟ به نظر شما کدام یک از نظر سئو مناسب تر است؟ یکی از مسائلی که بسیاری از افرادی که روی سئوی سایت کار می‎‌کنند با آن روبه‌رو هستند، استفاده از URLی است که بتواند امتیاز خوبی را از گوگل دریافت کند.

مهم نیست که یک فرد تازه کار در زمینه سئو باشید یا یک فرد با تجربه، مطمئنا این مطلب می‌‎تواند بسیاری از سوالات شما را در این زمینه حل کند. ?

URL چیست؟

بهتر است قبل از هر چیز یک تعریف کوتاه از URL داشته باشیم. URL در فضای وب، مخفف عبارت Uniform Resource Locator است. در واقع این عبارت، آدرسی مشخص برای صفحات مختلف وب سایت‌ هاست.  URL همان آدرس‌هایی است که شما با کلیک کردن روی آن به صفحه مورد نظرتان هدایت می‌شوید.

مقایسه URLهای انگلیسی و فارسی 

برای درک بهتر و مقایسه راحت‎‎‌تر و دقیق‌تر URLهای انگلیسی و فارسی، سعی کردیم جزئیاتی را عنوان کرده و بر اساس آن به دو URL فارسی و انگلیسی امتیاز بدهیم تا در نهایت بتوانیم یکی از آنها را پیروز این رقابت بدانیم.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر کوتاه بودن

به طور کلی لینک‌های انگلیسی نسبت به فارسی کوتاه‎تر هستند. فرقی نمی‌کند که دو کلمه کلیدی انگلیسی را در URL جای دهید یا ده کلمه را!!! در نهایت اگر بخواهید آن را با یک URL فارسی مقایسه کنید، مطمئنا طول کمتری را خواهید داشت. کافی است دو URL مشابه را در یک پلتفرم دیگر کپی کنید تا خودتان متوجه این موضوع شوید. از آنجایی که لینک‌های کوتاه کاربرپسند و سئوپسند هستند، بنابراین امتیاز این مقایسه را به URL انگلیسی می‌دهیم.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر سئو

سئوپسند بودن به کوتاه بودن URL نیز بستگی دارد و معمولا آدرس‌هایی کوتاه‎تر هستند، از نظر سئو امتیاز بالاتری را دارند. بنابراین امتیاز کوتاهتر بودن URL نیز به آدرس‎های انگلیسی اختصاص داده می‌شود.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر کاربر پسند بودن

همیشه پست‌هایی که URL  انگلیسی دارند، کابرپسندتر هستند. یکی از دلایل آن مشخص بودن حروف و کلمات است. URL انگلیسی به خوبی به کاربر می‌فهماند، موضوع صفحه‌ای که قرار است روی آن کلیک کند، چیست؟

معمولا لینیکی که به صورت فارسی باشد، در پلتفرم‌‎های مختلف، کاملا نامفهوم می‎‌شود و برای بیننده جذاب نخواهد بود. بنابراین امتیاز این مقایسه نیز به URL انگلیسی تعلق می‎‌گیرد.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر سرعت تایپ و یادآوری

شاید برایتان جالب باشد اما بسیاری از وبمستران، URLهای صفحات مهم سایت خود را به ذهن می‌سپارند و بدون آنکه تلاشی برای جستجو کنند، با وارد کردن آنها در گوگل به آن دست پیدا می‏‌کنند. علاوه بر این سرعت تایپ انگلیسی نسبت به فارسی در این افراد بالاتر است.

این موضوع تنها در مورد وبمستران و سئوکاران نیست، بلکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته اغلب کاربران عادی وب نیز، URLهای انگلیسی را راحت‎تر به ذهنشان سپرده‌‎اند. بنابراین می‌‏توانیم امتیاز این ویژگی را نیز به URL انگلیسی بدهیم.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر سرعت ایندکس شدن

موتورهای جستجو علاقه بیشتری به URLهای انگلیسی دارند. یکی از دلایل این موضوع کوتاه‌تر بودن این URLهاست. دلیل دیگر آن نیز سرعت بالاتر صفحاتی است که در دل این URLها نهفته‌‎اند. در واقع سرورها به خصوص سرورهای اشتراکی، با سرعت بیشتری به URLهای انگلیسی پاسخ می‎‌دهند. این کار باعث بالا رفتن سرعت سایت می‎‌شود.

به همین دلیل است که موتورهای جستجو، صفحاتی که URLهای انگلیسی دارند را سریع‎تر ایندکس می‎‌کنند. بنابراین امتیاز این ویژگی را نیز به URL انگلیسی خواهیم داد.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر نرم افزارهای آنالیز

زمانی که می‎‌خواهیم سایتمان را آنالیز کنیم، باید از ابزارهای مخصوصی استفاده کنیم. این ابزارعا، معمولا URLهای انگلیسی را راحت‏تر قبول می‎‌کنند. به عنوان مثال برای آنالیز سایت توسط سرچ کنسول، اگر آدرس سایت شما فارسی باشد، نمی‎‌توانید صفحات آن را به درستی از هم تشخیص دهید. ببنابراین امتیاز استفاده از ابزارهای آنالیز را نیز به URL انگلیسی می‎‌دهیم.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر کلمات کلیدی

در مورد رابط کاربری نیز می‌توانیم URL انگلیسی را بهتر بدانیم. چرا که معمولا لینک‌هایی که فارسی هستند، قابلیت خوانده شدن را ندارند. اما لینک‌های انگلیسی به راحتی می‌توانند خوانده شوند و در نهایت تاثیر بهتری را روی مخاطب می‌گذارند. امتیاز این بخش نیز به URL انگلیسی تعلق می‎‌گیرد.

  1. مقایسه URL فارسی و انگلیسی از نظر کپی کردن و به اشتراک گذاری

معمولا زمانی که بخواهیم یک لینک فارسی را کپی کنیم، تمام کاراکترهای آن به هم می‌ریزد. اما در مورد لینک‌‎های انگلیسی اینطور نیست. معمولا تمام URL‎‌های انگلیسی در زمان اشتراک گذاری به صورت مرتب و به همان صورتی که در سایت وارد شده‌اند،  به نمایش در می‎‌آیند. بنابراین در نهایت امتیاز این ویژگی نیز به URL انگلیسی تعلق می‎گیرد.

نتیجه

همانطور که مشاهده کردید، در تمام مواردی که در بالا عنوان شد، URL انگلیسی امتیازها را دریافت کرد و با دریافت هر 8 امتیاز، می‎‎‌توانیم آن را در رقابت سختی که بین URL فارسی و انگلیسی است، پیروز بدانیم.

اما شاید با تمام این مسائل و نکات، باز هم برخی از سایت‏‌ها ترجیح بدهند که از URLهای فارسی استفاده کنند. این موضوع به الویت‎‌های آن سایت‎‌ها بستگی دارد. سه دلیل کلی برای استفاده از URL فارسی به جای انگلیسی وجود دارد:

  • کسب و کار نیازمند url فارسی باشد.
  • مخاطبان آن کسب و کار با URL فارسی بیشتر ارتباط برقرار کنند.
  • استراتژی دیجیتال مارکتینگ آن کسب و کار تصمیم بگیرد که URL فارسی باشد.

شما میدونید که بهتره که سایت رو با www اجرا کنیم یا بدون www ؟! اگر نمیدونی حتما محتوای “سئو قوی‌تر با www یا بدون www بدست می‌آید؟!” رو مطالعه کن.

چند نکته مهم در مورد URL

نگران نباشید، گوگل می فهمد ?

گوگل مغز فضای وب است. او به راحتی می‌تواند همه چیز را از هم تشخیص دهد و در صورت نیاز رابطه بین آنها را پیدا کند.

در واقع زمانی که شما یک عبارت کلیدی را در متن خود قرار می‌دهید و از انگلیسی آن در URL خود استفاده می‌کنید، گوگل ارتباط بین این دو را کاملا می‌فهمد.

ربات نباشید

برخی از وبسمتران و سئوکاران پایه، از افزونه‌هایی استفاده می‌کنند که به آنها اخطارهای رباتی می‌دهد. یکی از این اخطارها که در افزونه یواست نیز دیده می‌شود، عدم تطابق کلمه کلیدی فارسی و URL انگلیسی است. بر اساس قوانین سئو، نباید به این اخطارها توجه زیادی کرد.

URL باید استاندارد باشد

URLهای غیر استاندارد، معمولا، لینک‌هایی هستند که در آن از حروف غیر مجاز استفاده شده است. دقت داشته باشید تنها مواردی که می‌توانید در URL استاندارد جای دهید، حروف انگلیسی، اعداد، حروف فارسی و خط تیره است. در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی در ایندکس کردن URL شما در فضای وب ایجاد شود.

URL باید معنادار باشد

کلمات کلیدی اصلی‌ترین بخش یک URL را تشکیل می‌دهند. از این کلمات کلیدی به فرم انگلیسی در URL خود استفاده کنید.

URL باید کوتاه باشد

URLهایی موفق هستند که کوتاه باشند. اما این کوتاهی باید به گونه‌‎ای باشد که مفهوم اصلی کلمه کلیدی را تغییر ندهد.

با URL انگلیسی رتبه اول نمی‌شوید!

اگر با خواندن این مطالب دلتان را به استفاده از URL انگلیسی و پس از آن قرار گرفتن در رتبه‎‌های اول گوگل خوش کرده‌‎اید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. URL انگلیسی تنها یکی از 200 فاکتور گوگل برای دریافت رتبه‎‌های برتر گوگل است. اما این فاکتور به قدری مهم و تاثیرگذار است که بسیاری از سئوکاران روی آن تمرکز کرده و هنوز هم در حال بررسی آن از زوایای مختلف هستند.

سخن پایانی

شاید برای شما هم تصمیم گیری در مورد انتخاب URLها کمی سخت باشد. اما اغلب سئوکاران و وبمستران با وجود داشتن اطلاعات کافی از تمام مواردی که در بالا عنوان شد، باز هم سعی می‌کنند با آزمون و خطا راه خود را پیدا کنند. این نکته را در نظر داشته باشید، تصمیم گیرنده نهایی در مورد درست یا غلط بودن اقدامات شما در زمان سئو، گوگل است. بنابراین سعی کنید همواره او را راضی نگه دارید.

با وجود تمام مواردی که در بالا عنوان شد، به نظر شما کدام یک می‌تواند انتخاب عاقلانه‌تری برای یک وبسایت باشد؟ پیشنهاد می‎‌کنیم که اگر تجربه کافی در زمینه سئو ندارید، حتما از فردی باتجربه کمک بگیرید.

سوالات متداول درمورد URL فارسی یا انگلیسی

مزایای و معایب URL فارسی چیه؟

1-درصد خیلی کمی در سئو سایت‌های فارسی موثر هست. 2-موقع کپی کردن آدرس، به کد و ناخوانا تبدیل می‌شود. 3-موقع اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی بصورت کد شده و طولانی درمیاد.

مزایای و معایب URL انگلیسی چیه؟

1-مرتب بودن آدرس سایت. 2-مرتب بودن آدرس در زمان کپی کردن اون. 3-مرتب بودن آدرس در زمان اشتراک گذاری یک لینک.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =