لینک‌ها برای سئو اهمیت زیادی دارند. بنابراین، لینک‌سازی هم باید بخشی از استراتژی سئو وب سایت شما باشد. به دلیل اینکه لینک‌سازی درست، به تولید ترافیک بیشتر و جذب مخاطبان کمک می‌کند، هیچگاه نباید از روش‌های نامناسب لینک سازی استفاده کرد! البته با اینکه ممکن است برخی از این روش‌ها وسوسه‌انگیز باشند، اما قطعا روی رتبه شما تاثیر منفی می‌گذارند. پس در این پست ما به شما یک استراتژی لینک‌سازی موفق را در شش گام ساده آموزش خواهیم داد. این استراتژی در ایجاد لینک‌های مناسب و جذب مخاطبان به وب سایت شما کمک می‌کند.

لینک‌سازی سایت، بخشی از استراتژی رشد شماست!

می‌توان گفت هدف از لینک‌سازی، نوعی درخواست از دیگر وب سایت‌ها برای ارجاع دادن کاربران به صفحات وب سایت شماست. زمانی که این لینک‌سازی و سئو سایت شما به درستی پیاده سازی شود، این لینک‌ها باعث افزایش رتبه سایت شما در نتایج گوگل خواهند شد. البته که این تنها مزیت لینک‌ها نیست!

«یک لینک خوب، ترافیک را به وب سایت شما جذب میکند.»

لینک‌های باکیفیت باعث افزایش ترافیک سایت (ارجاعی) شما می‌شوند. زمانی که شما قصد بهبود بخشیدن به استراتژی لینک‌سازی سایت خود را دارید، در ذهن داشته باشید که هدف اصلی لینک‌ها، ارجاع خواننده‌ها از صفحه‌ای که در آن هستند به صفحات دیگری که ممکن است به آن‌ها علاقه داشته باشند، است! پس به همین دلیل باید از لینک‌سازی به عنوان یک استراتژی برای جذب مخاطبان و البته همکاری با سایت‌هایی که ترافیک را به سایت شما سرازیر می‌کنند، استفاده کنید.

استراتژی لینک سازی
استراتژی لینک سازی

6 قدم تا یک استراتژی لینک سازی سوپر موفق

1. مخاطبان خود را بشناسید

اگر می‌خواهید افراد بیشتری را به وب سایت خود جذب کنید، باید دو نکته را بدانید: 1) مخاطب حال حاضر شما کیست؟ 2) مخاطب ایده آل شما چه کسی است؟ اینگونه می‌توانید مخاطبان حال حاضر خود را نگه دارید و همچنین به مخاطبان جدیدی که به وب سایت شما علاقه‌مند هستند، دسترسی پیدا کنید. کمی جستجو کنید تا مخاطبان خود را بشناسید. اینگونه نه تنها شناخت بهتری از آن‌ها پیدا می‌کنید، بلکه می‌توانید مخاطب مورد نظر خود را تعیین کرده و ببینید آیا در حال حاضر می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید و یا نه.

برای مثال: در Yoast، ما با مخاطبانی شروع کردیم که عمدتا از توسعه دهندگان وب بودند. با این حال، ما تمایل داشتیم مخاطبان خود را به گروه عمومی‌تری از کاربران وردپرس (در حالی که مخاطبان اولیه خود را حفظ میکنیم) گسترش دهیم. بنابراین ما محتوای خود را با این گروه نیز سازگار کردیم. اما برای دستیابی به مخاطبان جدید، باید لینک‌هایی را از وب سایت‌های دیگری که این کاربران وردپرس در آن‌ها یافت میشدند، دریافت میکردیم.

2. تهیه لیستی از سایت‌هایی که مخاطبان شما را به خود جذب کرده اند

زمانی که مخاطب مورد نظر خود را بشناسید، باید به سراغ تهیه کردن لیستی از وب سایت‌هایی که به شما در جذب آن مخاطبان کمک میکنند، بروید. سایت‌هایی که در حال حاضر مخاطبان شما را به خود جذب کرده اند، پیدا کنید. لینک‌های این وب سایت‌ها به شما کمک میکنند تا به افرادی که ممکن است به وب سایت شما علاقه‌مند باشند اما هنوز در مورد آن اطلاعی ندارند، دسترسی پیدا کنید.

توجه کنید که شما به لینک از تمامی وب سایت‌های موجود نیاز ندارید. یک لینک از سایت اسپم و یا وب سایتی که به ایده آل شما ارتباطی ندارد، به کار شما نمی‌آید. در برخی موارد، این لینک‌های نامربوط حتی می‌توانند نتیجه معکوس داشته باشند و به رتبه‌بندی شما آسیب برسانند. از سایت‌های اسپم، پرداخت هزینه برای لینک‌ها و سایر اقدامات نامناسب برای لینک‌سازی دوری کنید. ایجاد لینک فقط یک ترفند نیست. دریافت این لینک‌ها باید مانند یک فعالیت بازاریابی عادی و بخشی از یک رویکرد جامع سئو باشد.

3. تولید محتوای عالی بکنید

برای اینکه سایت‌های دیگر را به ارجاع دادن به سایت خودتان تشویق کنید، باید محتوایی داشته باشید که دیگر سایت‌ها بخواهند به آن ارجاع دهند. این یعنی شما باید محتوای باکیفیت ایجاد کنید. میدانم که حرف ساده‌تر از عمل است. اما در مورد مطالب مورد نظر مخاطب، اطلاعاتی که به آن علاقه دارند و دیدگاه منحصر به فرد خودتان در مورد آن موضوع، فکر کنید. اگر شما محصولات و یا خدمات به فروش میرسانید، فقط در مورد اینکه چرا محصول و یا خدمات شما عالی هستند و مخاطب باید آن‌ها را بخرد، ننویسید. محتوایی ایجاد کنید که به سوالات مخاطبان پاسخ دهد، و یا مشکلی که با آن مواجه هستند را حل کند. اطلاعات مورد نظرشان را ارائه دهید. با داشتن محتوای باکیفیت نه تنها اعتماد کاربر را جلب میکنید بلکه سایت‌های دیگر هم به سایت شما لینک ارجاع خواهند داد.

به علاوه، باید خوانا بودن مطالب خود را نیز در نظر داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که مقالات شما ساختار خوبی داشته باشند و به درستی و با دقت نوشته شده باشند. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد نوشتن محتوای عالی نیاز دارید به مقالات دیگر ما در مورد «محتوای سئو شده» و «دوره‌ی آموزشی نوشتن مطالب سئو شده» مراجعه کنید.

4. محتوای خود را با وب سایت‌ها هماهنگ کنید

زمانی که یک محتوای عالی نوشتید، به سراغ لیست وب سایت‌هایی که در گام دوم تهیه کردید، بروید. به نظرتان کدام یک از آن‌ها به مطالب شما ارجاع خواهند داد؟ شاید بخواهید همه‌ی مطالبی را که ایجاد کردید به تمامی سایت‌های لیستتان ارسال کنید، اما شاید اینگونه شانس خود برای لینک ارجاع به مطالبتان را از دست بدهید. مردم برای خواندن ۵ مقاله و انتخاب مطالب مورد نظرشان وقت ندارند و اینگونه ممکن است مطالب شما به نظرشان اسپم برسد.

مطالب را هوشمندانه انتخاب کنید و به سراغ وب سایت‌هایی بروید که با مطالب شما همخوانی دارند. از آنجا که مطالب شما با مطالب آن‌ها مرتبط است، به احتمال زیاد این سایت‌ها میل بیشتری برای لینک ارجاع دارند. به علاوه، اینگونه کاربرانی که از طریق آن لینک‌ها به وب سایت شما می‌آیند، به مطالب شما علاقه دارند (ایجاد شانس تبدیل و بازدیدهای مکرر بسیار بیشتر). ذکر این نکته هم مهم است که اگر شما تمایل به نوشتن کلمات کلیدی طولانی دارید (نوشتن در مورد مسائل جزئی و خوب) تعداد سایت‌های هماهنگ با شما ممکن است اندک باشد. این موضوع صرفا بد نیست، به این معنا که نوشتن محتوای خوب ممکن است تمامی آن وب سایت را به ارجاع به سایت شما ترغیب کند.

5. دسترسی پیدا کردن

بعد از پیدا کردن سایت‌هایی که می‌خواهید با آن‌ها ارتباط بگیرید، زمان صحبت با آن‌ها میشود. می‌توانید به آن‌ها ایمیل ارسال کنید اما شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر هم برای ارتباط گرفتن با آن‌ها عالی هستند. برای افزایش شانس خود برای دریافت این بک لینک ها، باید وب سایت و مخاطبان آن‌ها را بشناسید. این به شما کمک میکند تا به روش شخصی مورد نظر خودتان با آن‌ها تماس بگیرید. هرگز ایمیل‌های خودکار و یا پیام مستقیم ارسال نکنید. برای آن‌ها یک ایمیل مودبانه ارسال کنید و در آن از مطالب خود صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید لینکی به محتوای شما بگذارند. لطفا توجه داشته باشید که در اکثر اوقات به هیچ وجه پاسخی دریافت نخواهید کرد.

برای افزایش شانس خود برای دریافت لینک ارجاعی به صفحات وب سایتتان، باید در مورد چرایی خاص بودن محتوای خود توضیح دهید. تقاضای دریافت لینک ارجاع روی مطلبی ساده که هر کسی توانایی نوشتن آن را دارد، به نسبت زمانی که محتوایی خاص مینویسید، شانس شما برای دریافت لینک را به شدت کاهش میدهد. محتواهایی بنویسید که کاربران فقط آن‌ها را روی وب سایت شما پیدا کنند. البته که، ایمیلی طولانی ننویسید چون اینگونه شانس خواندنش پایین می‌آید.

6. از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

دسترسی به افراد و یا وب سایت‌های خاص یکی از روش‌های دریافت لینک به محتواهایتان است. یک روش دیگر برای دریافت لینک ارجاعی و جذب مخاطبان به صورت همزمان، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. حتما محتواهای جدید خود را روی پلتفرم‌های اجتماعی مانند توییتر به اشتراک بگذارید. حتی می‌توانید به افرادی که ممکن است به مطالب شما علاقه داشته باشند، توییت بزنید. البته فیس بوک هم یک روش عالی برای دیده شدن مقالات شماست، همچنین به شما امکان میدهد محتوای خود را تبلیغ کنید و به افراد جدید دسترسی پیدا کنید. وقتی افراد محتوای شما را در شبکه‌های اجتماعی دوست دارند، آن‌ها را به اشتراک میگذارند و درباره‌ی آن‌ها صحبت میکنند، و اینگونه قطعا لینک‌های بیشتری نیز دریافت خواهید کرد.

لینک‌سازی وب سایت‌های فروشگاهی

اگر شما هم یک وب سایت فروشگاهی دارید، لینک سازی سایت شما چالش‌های مخصوص به خودش را دارد. بیشتر وب سایت‌ها علاقه‌ای به ارجاع به سایت‌های فروش محصولات ندارند. به همین دلیل باید محتواهایی ایجاد کنید که تمرکزشان روی فروش نباشد. محتوای خود را بر کمک به مخاطبان خود در هر زمینه‌ی مرتبط با محصول خود متمرکز کنید. به سوالات آن‌ها پاسخ دهید، تخصص خود را در این زمینه نشان دهید و محتوایی بسازید که برای مخاطبان شما واقعا جالب باشد.

اگر دستگاه چمن زنی میفروشید مقالاتی در مورد «چگونگی آماده کردن باغ برای تابستان» بنویسید و در آن‌ها مطالبی فرای صرفا چمن زنی ارائه دهید. یا اگر لوازم منزل میفروشید، در مورد ترندهای جدید طراحی داخلی مطلب بنویسید. امکان به اشتراک‌گذاری این مطالب توسط مخاطبان بسیار بالاست و اینگونه می‌توانید لینک‌های مرتبط هم بگیرید.

به شبکه‌ی خود دسترسی پیدا کنید

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای گرفتن بک لینک به وب سایت، ارتباط گرفتن با شرکای تجاری است. شاید یکی از وبلاگ‌های شما برای آن‌ها جالب باشد و به لینک دادن تمایل داشته باشند و یا شاید بتوانید برای وب سایت آن‌ها وبلاگ مهمان ایجاد کنید. ارتباط برقرار کردن با شرکا ساده‌تر است. اطمینان حاصل کنید که بک لینک مرتبط باشد و حس اجباری بودن القا نکند. همانگونه که پیشتر هم بیان کردیم، لینک‌سازی همیشه باید طبیعی رخ بدهد.

لینک‌سازی برای بلاگرها

ممکن است لینک بیلدینگ برای بلاگرها مشکل باشد. مخصوصا زمانی که تازه کار هستید. اما می‌تواند در گسترش دادن فالوورهای حال حاضرتان و همچنین پیدا کردن بلاگرهایی که می‌توانند به رشد شما کمک کنند، تاثیرگذار باشد. به جای اینکه از طریق ایمیل به شخصی ایمیل بزنید و از او لینک بخواهید، می‌توانید در فیسبوک به گروهی بپیوندید و یا وبلاگ‌نویسی مهمان را شروع کنید.

گروه‌های فیسبوک

آیا از اینکه پیوسته برای درخواست لینک به دیگران ایمیل میزنید، خسته شده اید؟ نترسید! خوشبختانه گروه‌های فیسبوک زیادی وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها با دیگر بلاگرها صحبت کنید. گروه‌های مرتبط با موضوعاتی که مینویسید، از سئو گرفته تا بازاریابی دیجیتال و توسعه‌ی فردی، پیدا کنید. در چند تا از آن‌ها که به نظرتان جالب هستند، عضو شوید. می‌توانید در گفتگوها شرکت کنید و هر موقع که مناسب بود، لینک‌های خود را ارسال کنید. مراقب باشید که اسپم به نظر نرسید. زمانی که بلاگرها بیان کردند در حال حاضر روی یکی از موضوعات شما کار میکنند، در بخش کامنت‌ها لینک خود را ارسال کنید. اگر کمی شانس بیاورید، در وبلاگشان به شما لینک ارجاع خواهند داد.

ارسال پست مهمان

یک روش دیگر برای گرفتن لینک به وب سایت، وبلاگ‌نویسی مهمان است. در اغلب موارد، وبلاگ‌ها به دنبال ورودی از وبلاگ نویسان دیگر هستند و در عوض به شما امکان میدهند به مطالب خود لینک دهید. شما نه تنها از طریق یک وب سایت مربوط به صفحه خود لینک دریافت میکنید، بلکه می‌توانید خود را به خوانندگان آن وبلاگ خاص معرفی کنید. از وبلاگ‌های مورد علاقه‌ی خود یا وبلاگ‌هایی که مشابه وبلاگ‌های شما هستند بازدید کنید و بررسی کنید که آیا آن‌ها برای ثبت مهمان باز هستند و یا خیر. آن‌ها معمولا این مورد را در صفحه‌ی تماس یا همکاری خود ذکر میکنند.

نتیجه گیری: لینک‌سازی یک استراتژی رشد پرقدرت است!

هدف یک استراتژی لینک‌سازی قوی باید جذب کاربران جدید به وب سایت باشد. یکی از تاثیرات مثبت لینک‌سازی، بالا بردن رتبه سایت در گوگل است. تا زمانی که از لینک‌سازی به عنوان یک استراتژی برای معرفی صفحات مورد علاقه کاربران استفاده می‌کنید، بدانید که در حال انجام کار درستی هستید. اگر تمایل به یادگیری مطالب بیشتری درباره‌ی انکر تکست لینک سازی‌ها دارید، به مقاله‌ی انکر تکست چیست و چه ارتباطی با افزایش ورودی گوگل دارد؟ مراجعه کنید.

 

منبع: https://yoast.com/successful-link-building-strategy

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 − 1 =