آنچه در این آموزش یاد میگیرید:

با گسترش اینترنت و خریدهای آنلاین در زندگی و استفاده عمومی مردم از آن، بسیاری از کسب و کارها بر پایه اینترنت نیز شکل گرفت. بنابراین پرداخت آنلاین، درگاه پرداخت مستقیم اینترنتی و درگاه پرداخت واسط اینترنتی نیز در این میان گسترش پیدا کرده است. از مهم‌ترین و گسترده‌ترین این موارد می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  1.  خرید محصولات فیزیکی از یک فروشگاه با ارسال پس از نمایش در وب سایت یا اپلیکیشن
  2.  خرید محصولات دانلودی به صورتی که کاربر بتواند پس از پرداخت هزینه، به لینک دانلود دسترسی داشته باشد یا محتوای خریداری شده  از طریق ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی به وی ارسال گردد.
  3. دریافت حق اشتراک ویژه زمان‌دار پس از پرداخت هزینه؛ مثلاً کاربر به یک ماه استفاده از صفحات ویژه دسترسی داشته باشد.
  4. کلاس‌های آموزشی آنلاین؛ کاربر پس از پرداخت هزینه می‌تواند در زمان‌های اعلام شده بصورت مجازی در کلاس آنلاین شرکت کند و امکان پرسش و پاسخ داشته باشد.
چرا نیاز به درگاه پرداخت آنلاین داریم؟

این موارد به علاوه بر این بسیاری خدمات و امورات از جمله خرید بلیط سینما، کنسرت، تئاتر، پرداخت بیمه، خرید شارژ تلفن، پرداخت قبوض، تاکسی‌های اپلیکیشنی، خدمات دولتی، دریافت نوبت پزشک، خرید تور و هتل و بلیط هواپیما و… نیاز به ابزاری پرداخت از طریق اینترنت دارند. برای دریافت هزینه از کاربر نیاز به یک درگاه پرداخت اینترنتی در بستر امن می‌باشد که کاربر بتواند با وارد کردن مشخصات کارت بانکی و در اختیار داشتن رمز پویا بدون مراجعه حضوری، عملیات پرداخت را انجام دهد.

درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی مناسب چه افرادی است؟

برای این منظور سامانه ملی شاپرک تحت دامین shaparak.ir و دارای پروتکل امن https  توسط دولت ایجاد گردیده است و تعدادی از شرکت‌های قانونی تحت این دامین (بصورت یک زیر دامنه) مجوز درگاه پرداخت واسط اینترنتی دارند. نام این شرکت‌ها به قرار زیر است:

  •   آسان پرداخت پرشین (https://asan.shaparak.ir)
  •   به پرداخت ملت (https://bpm.shaparak.ir)
  •   تجارت الکترونیک پارسیان (https://pec.shaparak.ir)
  •   پرداخت الکترونیک سامان (https://sep.shaparak.ir)
  •   پرداخت نوین آرین (https://pna.shaparak.ir)
  •   پرداخت الکترونیک پاسارگاد (https://pep.shaparak.ir)
  •   کارت اعتباری ایران کیش (https://ikc.shaparak.ir)
  •   پرداخت الکترونیک سداد (https://ikc.shaparak.ir)
  •   فن آوا کارت (https://fanava.shaparak.ir)
  •   مبنا کارت آریا (https://mabna.shaparak.ir)
  •   الکترونیک کارت دماوند (https://ecd.shaparak.ir)
  •   سایان کارت (https://sayan.shaparak.ir)
درگاه پرداخت واسط اینترنتی مناسب چه افرادی است؟

اما دریافت درگاه پرداخت واسط اینترنتی از این شرکت‌ها برای وب سایت یا اپلیکیشن امری زمان‌بر، پیچیده و نیاز به مجوزهای بسیاری است. مهمترین موارد مورد نیاز برای دریافت مجوز درگاه پرداخت اینترنتی به شرح زیر است:

  •   ثبت رسمی شرکت حقوقی یا پروانه اشتغال از صنف مربوطه
  •   در اختیار داشتن سند مالکیت یا اجاره‌نامه قانونی مکان شرکت یا فروشگاه (نیاز به مکان با کد پستی)
  •   اخذ نماد اعتماد الکترونیکی از وزارت صمت (Enamad)
  •   گواهی پرداخت مالیاتی و رسید بدهی نداشتن مالیات
  •   گواهی پرداخت بیمه کارمندان و کارگران
  •   محل سرور (هاست) باید در ایران باشد (سی‌پنل به سرورهای ایرانی خدمات ارائه نمی‌دهد)
  •   بررسی محتوای وب سایت یا اپلیکیشن توسط کارشناس طی پروسه زمانی

عدم نیاز به مجوز و نماد اعتماد

بدین ترتیب در عمل بسیاری از صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و وب سایت‌ها امکان دریافت درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی بصورت مستقیم را نخواهند داشت. همچنین صاحبان کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام نیز چنین امکانی نخواهند داشت.

برای این منظور شرکت‌هایی وجود دارند که بدون نیاز به مجوزهای خاص و در زمان کوتاه بصورت واسطه درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی را در اختیار شما قرار می‌دهند. این شرکت‌ها در واقع واسطه بین شما و درگاه های پرداخت قانونی هستند.

برای گرفتن درگاه پرداخت واسط اینترنتی تنها نیاز به اسکن کارت ملی و شناسنامه و ارسال مشخصات حساب (شماره حساب و شبا) می‌باشد و پس از ارائه یک گزارش مختصر از نوع و حیطه کسب و کار، این درگاه پرداخت واسط به شما داده می‌شود. در نظر داشته باشید که این درگاه‌‌های پرداخت واسط اینترنتی به یکی از درگاه‌های قانونی که ذکر گردید متصل می‌شد و کاربر برای پرداخت به صفحه امن پرداخت shaparak.ir  متصل خواهد گردید و عملیات پرداخت کاملاً مانند درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم خواهد بود.

پرداخت آنلاین

یکی از محاسن اصلی درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی، امکان ارائه خدمات به صاحبان کسب و کارهای شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام می باشد. برای این منظور این درگاه‌ پرداخت واسط اینترنتی، یک صفحه یا لینک پرداخت به شما ارائه می‌کنند که می‌توانید برای مشتری یا کاربران بفرستید تا از طریق آن صفحه یا لینک عملیات پرداخت را انجام دهند. بدین ترتیب بدون در اختیار داشتن وب سایت می‌توانید برای مشتریان یا کاربران خود صفحه یا لینک پرداخت ارسال کنید. همچنین  این صفحه پرداخت می‌تواند با قیمت مشخص (تعیین شده توسط شما) یا قیمت متغیر (قابل تعیین توسط کاربر) باشد.

نکته بسیار مهمی که باید در نظر داشته باشید، این درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی در ازای هر پرداختی از شما کارمزدی به عنوان کمیسیون از شما کسر می‌کنند که می‌تواند بصورت ثابت درصدی (معمولاً یک درصد) و یا شناور درصدی (معمولاً 5/. تا 5/1 درصد بسته به مبلغ تراکنش) باشد. همچنین تسویه حساب درگاه واسط پرداخت با شما بصورت لحظهای نیست و ممکن است یک تا سه روز کاری طول بکشد. برای اطلاع بیشتر به صفحه آموزش دریافت اینماد در همین سایت مراجعه نمایید.

پشتیبانی از انواع سایت سازها

درگاه پرداخت اینترنتی برای اتصال به وب سایت یا اپلیکیشن نیاز به افزونه یا کد API مخصوصی دارند. درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی این افزونه‌ها و یا کد API را به رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند و معمولاً پشتیبانی خوبی دارند و در این خصوص نیاز به کدنویسی و خدمات جانبی مربوطه ندارید. این در حالی است که برای استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی مستقیم نیاز به پرداخت هزینه می‌باشید و در برخی موارد باید از برنامه نویس کمک بخواهید. درگاه‌های پرداخت مستقیم معمولاً پشتیبانی خوبی نیز ارائه نمی‌دهند.

دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم علاوه بر نیاز به مجوزها و پیش نیازهای بسیار، امری زمان بر بوده و نیاز به پیگیری زیادی دارد؛ در حالی که درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی در زمان بسیار کوتاه (حتی یک روزه) این خدمات را به شما ارائه می دهند. همچنین مشکل مهمی که در خصوص درگاه‌های پرداخت مستقیم وجود دارد الزام وب سایت یا اپلیکیشن به استفاده از سرور داخل ایران می باشد که امکان استفاده از هاستینگ های باکیفیت خارجی را سلب می کند. همچنین هاست سی‌پنل که یکی از محبوب ترین و قدرتمندترین پلتفرم های هاستینگ می باشد، به دلایل مسائل تحریم با سرورهای ایرانی کار نمی کند. این موضوع باعث شده  که حتی بسیاری شرکت هایی که امکان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم را دارند،  اقدام به دریافت درگاه واسط پرداخت کنند.

تفاوت درگاه پرداخت مستقیم و غیر مستقیم ( درگاه واسط پرداخت) چیست؟

با توجه به اینکه می دانیم با گسترش اینترنت و خریدهای آنلاین در زندگی و استفاده مردم از آن نیاز به درگاه پرداخت اینترنتی چه به صورت مستقیم چه به صورت واسط ( غیر مستقیم) پیدا شده است. پس حتما باید به تفاوت های درگاه مستقیم و غیر مستقیم آگاه باشیم تا بهترین درگاه پرداخت را انتخاب کنیم.

دریافت نماد اعتماد ( اینماد)

  • برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم حتما باید نماد اعتماد e-namad داشته باشید.
  • برای گرفتن درگاه پرداخت واسط (غیر مستقیم) نیاز به اینماد ندارید.

زمان دریافت درگاه پرداخت واسط اینترنتی و مستقیم

درگاه پرداخت واسط معمولا پس از 24 ساعت فعال برای شما فعال می شوند ولی درگاه پرداخت مستقیم نیاز به بررسی مدارک و مجوزهای آن کسب و کار توسط بانک ها و pspها دارند و معمولا 2 3 هفته طول می‌کشد و الزاماً به تمامی کسب و کارها درگاه پرداخت مستقیم داده نمی‌شود.

روش های پرداخت

حتما به این نکته توجه داشته باشید از روش های پرداخت ساده استفاده کنید هر چقدر از روش های ساده تری برای پرداخت استفاده کنید، مشتریان نیز علاقه بیشتری به خرید از شما خواهند داشت. درگاه های پرداخت واسط اینترنتی بسیار روش ساده و راحتی برای کاربران طراحی شده است در حالی که درگاه پرداخت مستقیم به راحتی درگاه واسط پرداخت اینترنتی نیست.

پیگیری تراکنش‌ها

در درگاه‌ واسط پرداخت، پیگیری تراکنش ها به صورت لحظه ای و آنی برای بررسی تراکنش در اختیار کاربر قرار می دهد ولی در درگاه های پرداخت مستقیم حتی حداقل تا 24 ساعت بعد از انجام عملیات تراکنش امکان پیگیری آن وجود ندارد.

سرویس های اطلاع رسانی درگاه ها

درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی امکان اطلاع رسانی سریع از ریز جزئیات پرداخت ها و تراکنش ها از طریق سرویس های اطلاع رسانی متفاوتی مانند پیامک‌ها، اپلیکیشن‌ها و… وجود دارد اما درگاه پرداخت مستقیم اطلاع رسانی لحظه ای پرداخت‌ها و تراکنش‌ها توسط این سرویس ها وجود ندارد.

کارمزدها

هم اکنون درگاه‌های پرداخت مستقیم رایگان هستند اما درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی درصدی از عملیات انجام شده از مبلغ تراکنش به صورت کارمزد دریافت می‌کنند که این مبلغ در مقابل خدمات کاربردی که ارائه می‌دهند بسیار ناچیز است.

نکته مهم این است که برخی از درگاه‌ پرداخت واسط این امکان را دارند تا کارمزد تراکنش ها را از مشتریان دریافت کنند.

خدمات گزارش فروش

درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی از پنل های گزارش گیری فوق پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند تا به شما گزارش تراکنش ها و فروش در کسب و کار شما را به صورت نمودار در هر زمان مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد.

پشتیبانی قوی

از اصلی ترین و مهم ترین تفاوت های درگاه پرداخت اینترنتی پشتیبانی آن است. درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی پشتیبانی بسیار قوی به صورت آنلاین در تمامی ساعات بدون تاخیر و با کیفیت ارائه می‌شود در حالی که ارتباط با پشتیبانی درگاه پرداخت مستقیم فقط با تماس تلفنی و با تاخیر بسیار زیادی امکان پذیر است.

چند مدل درگاه پرداخت اینترنتی داریم

در ادامه نام تعدادی از شرکت‌های ارائه دهنده درگاه پرداخت واسط اینترنتی ذکر می گردد:

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی زرین پال:

زرین پال یکی از اولین درگاه واسط پرداخت در ایران می باشد. این درگاه واسط پرداخت توانسته است میلیاردها تومان را به صورت روزانه جابجا نماید. سرعت بالای اجرای عملیات پرداخت و ارائه خدمات با کیفیت و با کمترین میزان قطعی این درگاه پرداخت اینترنتی را به یکی از محبوب ترین مدل های درگاه واسط پرداخت تبدیل کرده است.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی نکست پی:

این درگاه واسط پرداخت را شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن یعنی زمانی کمتر از پنج دقیقه راه اندازی نمایید. نصب و راه اندازی درگاه پرداخت اینترنتی  نکست پی کاملا رایگان می‌باشد و یکی از مزایای آن این است که بانک‌های زیادی را پشتیبانی می‌کند. خوب است بدانید که نکست پی از خرداد ماه سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده است.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی دیجی پی:

دیجی پی یکی از محبوب ترین مزایای این نمونه درگاه واسط پرداخت این است که شما می توانید خرید خود را به صورت اقساطی از طریق وب سایت دیجی کالا انجام دهید. خوب است بدانید که این نمونه از درگاه پرداخت اینترنتی فعالیت خود را از سال 1397 شروع نموده است. تا به امروز نیز به یکی از محبوب ترین های درگاه پرداخت واسط  اینترنتی امن تبدیل شده است.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی پردانو:

پردانو این درگاه واسط پرداخت به تازگی اعلام کرده است که تا اطلاع ثانوی خدمات پرداخت آنلاین ارائه نمی دهد.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی آیدی پی:

آدی پی نیز یکی دیگر از درگاه واسط پرداخت امن اینترنتی می‌باشد که شما می‌توانید به راحتی برای وب سایت و یا اپلیکیشن و حتی شبکه های اجتماعی خود درگاه واسط پرداخت طراحی کنید. تنها کافی است برای حساب خود یک آیدی پی بسازید و بعد از آن تنها با ارسال یک لینک از کاربر بخواهید وجه مورد نظر را به حساب بانکی شما ارسال کند.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی آقای پرداخت:

درگاه واسط پرداخت آقای پرداخت که یکی از محبوب ترین مدل‌های درگاه واسط پرداخت الکترونیکی می‌باشد به دلیل تسویه حساب سریع و به موقع توانسته است در میان کارفرمایان و کاربران محبوبیت پیدا کند. لازمبه ذکر است که درگاه واسط پرداخت  آقای پرداخت دارای تیم پشتیبانی بسیار قوی نیز می باشد. که این امر در مواردی که شما با درگاه پرداخت خود به مشکل برخورد می کنید بسیار به چشم می آید.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی آرین پال:

آرین پال: این درگاه واسط پرداخت نیز به طور کامل فعالیت خود را متوقف کرده است. خوب است بدانید که در صورتی که شما نیز پیش‌تر از این درگاه واسط پرداخت استفاده می کردید درگاه پرداخت شم به صورت اتوماتیک به پارس پال منتقل گردیده است.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی زیبال:

زیبال یکی از مهمترین مزایای این درگاه واسط پرداخت رابط کاربری راحت و بسیار قوی آن می‌باشد که کاربر می‌تواند به راحتی میزان دریافتی و برداشتی و به طور کلی حساب کاربری خود را با جزئیات تمام اداره نماید. که این موضوع تاثیر بسیار زیادی در کسب و کارهای امروزی دارد و افراد زیادی را به خود جلب کرده است.

آشنایی با درگاه پرداخت واسط اینترنتی جیبی مو:

یکی دیگر از بسترهای امن پرداخت آنلاین، درگاه واسط پرداخت جیبی مو می‌باشد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این درگاه پرداخت واسط اینترنتی استرداد وجه سریع و بدون کسر هزینه می‌باشد. همچنین این درگاه پرداخت به صورت لحظه ای به شما گزارش کار ارائه می‌دهد.

چرا به درگاه پرداخت اینترنتی نیاز داریم؟

آخرین سخن درباره درگاه پرداخت واسط اینترنتی:

پرداخت اینترنتی یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای هر مدل کسب و کار آنلاینی الزامی می‌باشد. در واقع بدون داشتن درگاه پرداخت اینترنتی عملا کسب و کار اینترنتی معنایی ندارد. برای اینکه بتوانید پرداخت امن اینترنتی را تجربه کنید راه‌های زیادی وجود دارد که در بالا به تمامی آن‌ها اشاره شده است. شما می‌توانید به راحتی و بر روی هر وب سایت و یا حتی شبکه اجتماعی درگاه واسط پرداخت مخصوص به خود را داشته باشید. اینکه کدام درگاه پرداخت اینترنتی را انتخاب می‌کنید کاملا بستگی به کسب و کار شما و نیازهای شما دارد. ما در بالا به تمامی مزایا و معایب هر یک از درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی اشاره کرده ایم شما می‌توانید با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب نموده و در کسب و کار خود از آن بهره مند شوید.

10 دیدگاه - نظر خود را بنویسید و سورپرایز شوید!

  • سلام. ممنون از اطلاعاتتون
    من نزدیک به یک سال هست از درگاه پرداخت پکپی استفاده میکنم، واقعا از خدماتشون راضی هستم. علاوه بر اینکه کارمزد پایینی دارند، تسویه هاشون منظم، خودکار و روزانه هست، ضمن اینکه تیم پشتیبانیشون عالی هست و بلافاصله پاسخگو هستند.
    این سایتشون هست http://www.packpay.ir

    • خیلی ممنون بابت انتقال تجربتون. حتما وب سایت بررسی میشه و درصورت واجد شرایط بودن در لیست درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی درج میشه و اطلاعاتش وارد میشه. موفق باشید.

  • سلام وقت بخیر ممنون از مقاله خوبتون.
    منم با نوینو پی کار میکنم خیلی کارمزدشون کمه.

    • خیلی عالیه! فقط با هر درگاه پرداخت واسطی که کار میکنید سعی کنید مبالغ رو سریع به حساب خودتون واریز کنید و یا از اعتبار شرکت ها اطمینان حاصل کنید! حتی اگر تراکنش های سایتتون زیاد هست میتونید از چند شرکت واسط استفاده کنید که پول هاتون رو بین چند درگاه واسط تقسیم کنید تا از امنیت پول هاتون خیالتون بیشتر راحت بشه و سعی کنید

  • سلام
    من همشیه از اطلاعات سایتون استفاده می کنم و خیلی عالی است، چند ماهی است که با درگاه پرداخت واسط سیزپی آشنا شدم و از خدماتش استفاده می کنم کارمزدشون پائینه، گفتم شاید به مطلبتون اضافه کنید برای بقیه هم خوب باشه.
    بازم ممنون از مطالب خوب سایتتون، موفق باشید

    • حتما از امنیت درگاه پرداخت های واسط اطمینان حاصل کنید. سعی کنید پول هاتون رو سریع به حساب خودتون واریز کنید و نزارید که پول جمع بشه توی شرکت واسطه.

  • درود، درگاه پرداخت رایان پی هم یکی از درگاه های پرداخت واسط خوب هستش که سایت ها میتونن برای فروش آنلاین از این درگاه استفاده کنند. رایان پی پرداخت یار هستش و درگاه به پرداخت رو ارائه میده، تسویه هم روزانه و منظم انجام میشه

  • همین که آیدی پی توی لیست قرار داره یعنی این مقاله هیچ ارزشی نداره
    نویسنده مقاله زحمت نکشیده سایت ها رو بررسی کنه

  • سلام من چندماهه از درگاه پرداخت گویاپی استفاده میکنم کارمزدش نسبت به پرداختیارای دیگه پایین تره و خدماتو پشتیبانی خیلی خوبی هم داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *